Naj jablkový koláč

Máme nový obľúbený recept – Najrýchlejší, najjednoduchší, najzapamätateľnejší a najšťavnatejší! Proste naj!

Či už máte jabloň, ktorá rodí ako divá, alebo, ako my, od známych dostávate pravideľne za igelitku popadaných jabĺčok (áno, milujeme ich za to ❤ ), ktoré potrebujú byť rýchlo spotrebované a neviete, čo s nimi, tento recept si zamilujete.

Pripravte si:
200g hrubej múky (akejkoľvek – my sme zvolili špaldovú)
200g hladkej múky
200g cukru
600g nastrúhaných jabĺk
1 hrnček repkového oleja
3 vajíčka
1,5 k. lyžičky sódy bikarbóny
1,5 k. lyžičky škorice

 

Na vrch:
rozvarené ovocie (my sme použili ríbezle) alebo džem, najlepšie kyslastý
strúhaný kokos

Postup je megajednoduchý. Proste spolu všetko zmiešajte. Najprv tekuté ingrediencie, potom prisypte suché a poriadne rozmiešajte. Konzistencia cesta by mala byť tak riedka, aby sa dala vyliať. Rozotrite na plechu s papierom na pečenie do rovnakej hrúbky.

Pečieme na 200 stupňoch 25-30 minút. Odskúšame špáratkom. Cesto po vybratí z rúry necháme odstáť aspoň hodinu, potom ho prevrátime na dosku a spodok cesta potrieme džemom alebo rozvareným osladeným ovocím. Nakoniec môžte posypať kokosom, aby sa s podžemovaným koláčom lepšie manipulovalo 😉

Koláčik je plný vlákniny z jabĺčok, ktorá je jednou z najprospešnejších pre naše trávenie a úžasne šťavnatý. Dobré pomlsanie, priatelia 😉

naj jablkovy kolac

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

Vytvorené službou WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: