Zdravý vegan čoko-puding

Isto sa vám neraz stalo, že ste dostali príšernú chuť na sladké, ale doma už naozaj nebola žiadna čokoška, koláčik, či nejaké chutné sladké ovocíčko.. Tento úplne jednoduchý recept som vyvíjala v nejeden takýto zúfalý večer 😀 A nakoniec som vyvinula vec, ktorá nielenže je oveľa zdravšia než väčšina v obchode kúpených sladkostí, ale stala sa aj jednou z našich najobľúbenejších maškŕt.

Jej základ tvorí tekvica a robí z tejto bašty vápnikovú bombu. Maslová tekvica má približne toľko vápnika ako kuracie mäso a štvrtinu obsahu vápnika vajíčka. na rozdiel od vajíčka jej však v jednej porcii skonzumujete väčšie množstvo, takže obsahom skonzumovaného vápnika predčíte aj vajko. Vápnik je z tých minerálov, ktoré sa varením z potravy veľmi málo strácajú, a tak môžete byť pokojní – ani rozvarením tekvice oňho neprídete.

IMG_20200416_132145

 

Na 2 väčšie porcie si priprav :
2  hrnčeky do rozpadava rozvarenej tekvice zbavenej vody (najlepšie maslovej, na pečenie alebo hokkaido)
pol hrnčeka zaváraných čerešní či sliviek bez vody
2 lyžičky trstinového či kokosového cukru – alebo podľa chuti
2 kopcovité lyžice kokosového mlieka/krému
ak sa chcete zbaviť hyperzdravých práškov, čo vám stoja v špajzke a váš zdravý dezert ešte vyboostovať, kľudne pridajte za lyžičku baobab, maca či lucuma prášku, pekne sa to tam stratí
1 kopcovitú lyžicu kakového prášku 
štipku vanilky, škorice a podobne podľa chuti
1 kopcovitú lyžicu karobového prášku

Karob je ďalšia vápniková bomba a výborne nahradí polovicu dávky kakaa, ak však nemáte, dajte viac kakaa

IMG_20200416_132104

 

Všetko spolu hoďte do výkonného mixéra a o pár sekúnd máte puding s perfektnou konzistenciou a šťavnatou čokoládovou chuťou.

Dozdobte a servírujte podľa chuti. Ja som ním zaliala mrazené jahody, lebo sme už nemali čerstvé ovocie a navrch som vmiešala ešte malú lyžičku kokosvého mlieka pre dvojfarebnú vzorku. Dobré mlsanie! 😛

IMG_20200416_131922

 

PS: Neviem, či na stránke receptu je úplne vhodné zachádzať do takýchto tém :D, ale je to výborná vec pri tráviacich ťažkostiach spojených s riedkou stolicou – tekvica, kakao a karob krásne zahusťujú – je to spôsobené práve vysokým obsahom vápnika. V takom prípade ale vynechajte dodatočný cukor 😉 A aj vašim štvornohým kamošom na rovnaké problémy môžete pripraviť rozvarenú tekvicu, vyskúšajte, funguje podobne ako ryža! Mighty tekvica!! ❤

 

 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

Vytvorené službou WordPress.com.

Up ↑

%d blogerom sa páči toto: